Job i transport-kampagnen

Godstransportbranchen binder landet sammen, sørger for varer på hylderne og skaber vækst i samfundet. Jobbet som chauffør rummer ansvar, frihed og karrieremuligheder.

Men de positive historier om branchen bliver ofte overskygget af fordomme. Det betyder, at erhvervet har fået et tiltagende dårligt omdømme, der gør det svært at tiltrække den nødvendige arbejdskraft.

Muligt til job i transport1

Stor mangel på arbejdskraft

Branchen er stærkt udfordret af mangel på arbejdskraft. De danske chaufførers gennemsnitsalder stiger, og mere end halvdelen af personerne bag rettet er nu over 50 år. Fortsætter den udviklingen, vil Danmark om få år få brug for ca. 2.500 nye chauffører.

Samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter

I 2015 gik 3F, ATL og DTL-A – i et samarbejde mellem Transportens udviklingsfond og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond – sammen om kampagnen ”Job i Transport”. Kampagnen arbejder målrettet på at forbedre lastbilchaufførers image og tiltrække flere til branchen. Samtidig har kampagnen fokus på at fastholde de nuværende transportarbejdere samt tiltrække ledige og samfundsgrupper, som i dag er underrepræsenteret i branchen. Det gælder fx kvinder og nydanskere.

En bred vifte af kampagneaktiviteter

Over årene har kampagnen opnået stor succes. Gennem kampagnens aktiviteter promoveres fordelene ved at arbejde i transportbranchen – både over for de unge, deres forældre og personer, der overvejer et brancheskift.

Som chauffør har man et selvstændigt arbejde med et stort ansvar. Det er et udadvendt job, hvor man er tæt på kunderne, og man får en god overenskomstmæssig løn. De positive sider ved at være chauffør er trængt i baggrunden de senere år. Dem fremhæver vi med kampagnen.

Lars William Wesch
Branchedirektør i ATL

Tillad marketing-cookies for at se videoerne
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video